onsdag den 19. januar 2011

Så blev der bagt burgerboller!

Da de langtidshævede boller slog fej, besluttede jeg mig for at lave disse fine burgerboller. Dem har jeg lavet før, så tænkte at de kunne da ikke gå helt galt. Men men det var lige før de blev lige så hårde som de langtidshævede boller. Havde ingen problemer med det sidst jeg lavede dem. Men melet skal bare drille mig i øjeblikket.

Jeg havde ellers taget 100 g mel fra som jeg var blevet foreslået med de langtidshævede boller, men det skulle bestemt ikke bruges, dejen blev lige tør nok, men udover det er det altså bare nogle super gode burgerboller :)

Jeg kunne ikke finde mine sesamfrø, så der kom ikke nogle på, men det går vist også nok :)

Lige et billede af dejen, ved ikke om man kan se at den blev lidt sej/tør i det: 

Opskriften er fra bogen: Fantastiske fromme fristelser
Burgerboller:
Ca. 14 stk
Ingredienser:
50 g gær
4 dl skummetmælk
½ dl olie
1½ spsk sukker
2 tsk salt
100 g grahamsmel
ca. 600 g hvedemel (jeg brugte kun 500 g)

1 æggehvide
1-2 tsk sesamfrø

Mælken lunes i en gryde, og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser incl. grahamsmel og det meste af melet tilsættes. 
Dejen æltes godt sammen, og der tilsættes yderligere hvedemel, til dejens konsistens er smidig og blød. 
Dejen deles i 14 stykker, som formes til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir.

Bollerne skal hæve ca. 20 minutter

Bollerne trykkes flade til ca. 1 cm. højde ved, at man lægger et stykke bagepapir og en bageplade oven på bollerne og derefter trykker hårdt på pladen. (jeg brugte bare hånden

Bollerne skal igen hæve i ca. 15 minutter på et lunt sted.

Bollerne pensles med æggehvide og drysses med sesamfrø.

Burgerbollerne bages ca. 15 minutter ved 200 grader

Rigtig god fornøjelse!

1 kommentar:

  1. Hvor ser de gode ud. Har meget længe haft lyst til byg-selv. Det må vist blive en af de næste dage...:-)

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails