fredag den 10. februar 2012

Chokoladecreme i store mængder

Til Milas fødselsdag ville jeg prøve lidt forskellige nye små lækkerier, da min søster jo ville komme med lagkagen - den kan ses her.

Chokoladetrøffel-æbleskiver:
Da jeg stadig har gang i projekt æbleskiver, tænkte jeg, jeg ville forsøge mig med æbleskiver med chokolade i. Dog var det ikke lige den rigtige opskrift jeg fik gået ud efter, da det egentlig var meningen fyldet bare skulle være ganske almindelige chokolade. Men slog op på Chokoladetrøffel-æbleskiver og gik ud fra fyldet der fra.
Men gode blev de :)

Fyldet er her chokoladecreme, hvor man skal varme 2,5 dl piskefløde og smelte 185 g letbitter chokolade deri. Jeg brugte ganske almindelig kogechokolade og smeltede det i vandbad inden jeg kom det i den lune fløde. Da chokoladen bestemt ikke har smeltet særlig meget de andre gang jeg har forsøgt det andet.
Samtidig lavede jeg dobbelt portion, da jeg skulle lave dobbelt portion æbleskiver.

Desværre syntes jeg at der var alt for meget fløde i forhold til chokolade, der manglede den der rigtige chokoladesmag. Så jeg var ude efter mere chokolade, så der kom ca. 400 g kogechokolade mere i, altså i alt ca. 800 g chokolade. Hvilket betød at jeg nu havde alt alt for meget chokoladecreme, kan roligt sige at en portion er nok selv om det er til to portioner æbleskiver, i hvert fald, hvis man som jeg, putter mere chokolade i.

Men de smagte bare super godt, og blev rigtig gode, det var dog lidt svært at holde cremen inde i æbleskiven, da den stadig var ret tynd. Så bruger nok et minimum af fløde en anden gang. Det er langt nemmere at få noget med en tykkere konsistens til at blive inde i æbleskiven.

Glemte at tage billeder af dem, men her er et af Milas med en af dem. Ungerne elskede dem, og de var væk ret hurtigt.

Men hvad skulle jeg nu bruge resten af chokoladecremen til?

Mini Sarah Bernard:
Min kærestes onkel var kommet dagen før fødselsdagen, så han var her, og foreslog Sarah Bernard kager, hvis jeg da havde nogle makroner og mere chokolade.
Så vupti fik vi med fælles hjælp fremtryllet en ordentlig stak mini Sarah Bernards. Da jeg ikke var forberedt på dette, havde jeg kun de små makroner hjemme, jeg plejer at bruge knuste, så det måtte blive mini.

Blev foreslået næste gang at stænke lidt appelsinsaft på makronerne inden brug, og gerne købe de store makroner :)

Hr. onkel (som også er kok) piskede en del af chokoladecremen op og puttede på makronerne, hurtigt ind i køleskabet, hvor de størknede til næste morgen. Her blev der smeltet rester af det chokolade jeg lige havde, og de blev dyppet heri, voila:


Men der var stadig en del chokoladecreme tilbage, det blev simpelthen til en gang is.

Chokoladecremeis:
Milas i klapvognen og mig i sne og stiv vind ud og købe vanilleis, for det skulle ikke gå til spilde og så ellers hjem og blande chokoladecremen i isen, det smager bare mums.

Dette fik gæsterne dog ikke, der var vist rigeligt andet de kunne smage :)

Milas er helt vild med den og har guffet en del pandekager med chokoladecreme is efterfølgende.
Så selv om det var hurtige løsninger, er der gode muligheder for at få brugt resterne til en masse andre gode sager :)
Velbekommen!

2 kommentarer:

  1. Spændende ide med chokolade i æbleskiver. Og al det overskydende chokoladecreme er jo lidt et luksusproblem :-)

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails