fredag den 28. marts 2014

Marts måneds ene nye mønster = bluse til mig!

Denne måneds ene nye mønster blev til denne bluse til mig selv.

Meget enkel og super nem at lave. Kun min 2. gang med rib rouleau, den 1. gang var på den anden af marts måneds nye mønstre. Så der bliver prøvet en del nyt at herhjemme for tiden.

Jeg elsker raglanbluserne til drengene, så da jeg så denne i Ottobre 5/2013. Måtte den da forsøges.

Stoffet er fra Stof og stil, noget af deres billige, de har liggende der allerede er klippet stykker ud af. Må ind og have noget mere, for det er faktisk rigtig rart lige at have til prøvemodeller.

Desværre var trådretningen helt skæv, så bøvlede lidt med at få den lige, da stoffet skulle klippes. Men igen, til prøvemodeller er det super.

Jeg brugte også rigtig lang tid på at forsøge at få den helt rette indstilling ved brug af tvilligenål, og fandt ud af at min maskine helst skal sy i minimum 3-4 lag stof, før det bliver pænt at sy med tvillingenål. I hvert fald når det er lidt tyndt i det, uden at være rigtig tyndt stof.

Trådspændingen stod som normalt, mens stinglængden blev sat op til 4. Lige som min tvillingenål er 4 mm, så tænkte jeg det passede meget godt sammen.

Fandt så ud af at min symaskine faktisk kan indstilles til dobbeltnål. Se se det hjælper at læse en brugsforvirring :) synes faktisk det var lidt sjovt at gå så meget i dybden, når nu modellen ellers var så enkel. Så var overskuddet til det.

Linus mente dog ikke helt jeg skulle sy bluse, så den tog ret lang tid at få syet. Men resultatet er bare perfekt. Det er første gang jeg har syet noget til mig selv, der ikke er lige bare lidt for stort eller lidt for lille. Skønt.

Dette er samtidig kun den 2. ting jeg har syet til mig selv, helt uden anden hjælp end til maskinens indstillinger.

Fakta:
Til: mig!
Mønster: Ottobre 5/2013 - model 4, der er også en kjole til denne model. Regner jeg med at afprøve en anden gang.
Størrelse: 42
Stof: Afklippet jersey fra Stof og Stil

2 kommentarer:

 1. Hvor er den fin! Jeg tror da lige jeg skal have afprøvet nogle af de der voksenmønstre fra Ottobre, for den er da vældig fin den bluse og jeg mangler noget basistøj :D Synes du har klaret det godt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. basisbluser er bare det bedste, og det er bestemt ikke sidste gang jeg syr en. Jeg render rundt i bluser som denne stort set hver dag :)
   KH Micha

   Slet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails