onsdag den 29. oktober 2014

Boganmeldelse: Åbent hus af Sofie Sarenbrant

Fakta:
Åbent hus af Sofie Sarenbrant
Udgivelsesdato: 14. oktober 2014
ForlagPeople's Press
Originalsprog: Dansk
Også anmeldt på 
krimifan.dk
Andet: 3. del af en serie

Om bogen:
Familien Göranssons hus er til salg, men morgenen efter en fremvisning finder den seksårige datter sin far brutalt myrdet i gæsteværelset. Der er ingen tegn på indbrud, og mordvåbnet er en af familiens egne køkkenknive.
Har nogen gemt sig i huset efter fremvisningen? Eneste tegn på dette er datterens påstand om, at en fremmed har klappet hende på kinden i løbet af natten.
Emma Sköld har mistanke til afdødes hustru, men så vender flere mord op og ned på alle teorier.

Min oplevelse:
Sofie har gjort det igen, hun har skrevet en krimi, der bare fangede fra side 1. Det eneste minus jeg har haft med denne bog er slutningen, for hvor føles det bare som om der er alt for lang tid til den næste i serien.

For 3. gang møder vi Emma Sköld og endnu engang er hendes søster på en eller anden måde indblandet. Emma formår at holde det personlige ude af efterforskningen, så hun stadig må være på sagen. Men er det helt nemt at efterforske noget, hvor familien på en eller anden måde er indblandet?

Jeg er meget til de letlæselige femikrimier, som Sofies bestemt må falde inden for. De er gode til lidt afslapning med en omgang spænding, mens man ikke skal tænke alt for meget over tingene. Samtidig holder handlingen, så det virker ikke forkert at der ikke er en masse kringlede forklaringer i bogen, tværtimod, det fungerer rigtig godt i forhold til Sofies skrivemåde. 

Men er man til de mere tænkene krimier, hvor man virkelig skal koncentrere sig og tænke over plottet, så er det ikke lige denne man skal vælge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails