Rejesuppe:
4 personer
ingredienser:
400 g rejer
1 spsk. gul karrypasta (fås som mild, medium eller hot) - jeg kunne kun finde nogle der var grønne, rød og gul karrypasta og ikke noget med de var mild, medium eller hot
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 dåse hakkede flåede tomater
2 dl fløde - madlavningsfløde
5 dl vand
salt og peber
- Hak løg og hvidløg
- Varm olivenolie i en gryde og brun løg og hvidløg
- Tilsæt derefter karrypasta, flåede tomater, vand og fløde
- Kog det op, og lad det simre i 10. min
- Tilsæt rejerne, kog det op, og smag til med salt og peber
Hvis man anvender frosne rejer, skal de være tøet op inden de puttes i suppen, da de ellers giver suppen en meget kraftig smag af fisk. Der kan anvendes mælk, græsk- eller almindelig yoghurt i stedet for fløde.
Til suppen kan man evt. servere noget lækkert brød
Retten kan opbevares 2 dage i køleskab ved maks. 5 grader, eller i fryser i ca. 2 måneder ved min. -18 grader.
Opskriften kommer fra bogen: Lækker mad - på 30 minutter af Bo Christiansen - der er nogle super gode opskrifter i.
Vores vurdering:
Smagte super godt, bliver helt sikkert lavet igen.
Jeg serverede det med flutes og creme fraiche. Da den blev lidt stærk af karrypastaen. Ved ikke om den var mild, medium eller hot, da det ikke stod på glasset.
Lillemanden kunne også godt lide det, var bare ikke vild med det efter jeg havde kommet creme fraiche i, det var åbenbart ikke for stærkt til ham, men spiste til gengæld næsten 1½ flute :)
Lyder super lækkert!
SvarSlet