fredag den 7. september 2012

Boganmeldelse: Springflod af Cilla og Rolf Börjlind

Springflod af Cilla og Rolf Börjlind
Udgivelsesdato: 7. september 2012 - i dag
Forlag: Rosinante
Originalsprog: Dansk

I 1989 bliver en ung gravid kvinde myrdet på den svenske ø Nordkoster. Hun begraves i havbunden, så kun hendes hoved stikker op. Havet ruller ind og gør krav på stedet, hvor kvinden er blevet begravet levende.

25 år senere får Olivia på politiskolen en opgave, hvor hun skal se på en cold case, og komme med nye løsningsforslag i henhold til den teknologi, der er kommet siden sagerne blev til cold cases. Olivia fanges af sagen om den unge gravide kvinde, da hendes far har været efterforsker på dette mord. Hun forsøger forgæves at få fat i den tidligere efterforskningsleder, men han er sporløst forsvundet. Samtidig hærges Stockholms parker af mord og overfald på byens hjemløse.


Det der bl.a. fangede mig i denne bog er skildringen af de hjemløse og deres hverdag. Nu ved jeg ikke, hvordan det er at være hjemløs, men Cilla og Rolf har formået at skrive på en sådan måde, så man føler man er der, og oplever hvordan det er at være hjemløs. Virkelig godt beskrevet.

Olivias besættelse af sagen, viser at hun trods faderens død, har brug for at have en form for kontakt med ham, og derfor bare må opklare denne sag.

Alt i alt en god og velskrevet krimi, som via bagsideteksten formår at fange interessen fra start.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails