lørdag den 23. oktober 2010

Aftensmad og småkager mums :)

Aftensmaden i går stod på bagte rodfrugter med grillkrydderi, salt, peber og becel + kyllingefrikadeller. Dem havde jeg ikke lige prøvet før, men super nemme og rigtig gode.

Kyllingefrikadeller:
ca. 500 g kyllingefars
1 æg
1 hakket løg
½ dl mælk
1 tsk salt
1 knsp peber - ca.
Olivenolie til stegning

Hele molevitten røres godt sammen. Steges på banden med olivenolie til de har sprød overflade. Derefter puttede jeg dem ind i ovnen sammen med rodfrugterne, så de lige bagte det sidste, så de var helt færdige.

Rodfrugterne fik ca. 1 time i ovnen ved 200 grader.

Det smagte super :) Rigtig gode frikadeller :)

Klassiske Chocchip cookies fra bogen: Masser af kager af Jacqueline Bellefontaine.

Vores vurdering:
De smagte super godt, har dog en lidt sød eftersmag.

Da min håndmixer havde rørt dejen nogenlunde sammen kom jeg chokoladeknapperne i, og æltede resten godt sammen med hånden.
Formede dem derefter med en spiseske og hånden, lige som når man former frikadeller :) ca. ½ spsk dej af gangen - de fyldte 4 plader her med 9 kugler på hver (den sidste 7)
Så fik 28 stk. ud af portionen, og ikke kun 14 stk. som der står i opskriften. Tror også de hvide og mørke chokoladeknapper man kan få herhjemme er lidt større end dem, hun har brugt.
Skal prøve at trykke dem flade inden de bliver bagt næste gang - de flyder meget ud, så måske det bliver lidt mere ensartet.

Helt klart nogle der sagtens kan anbefales, super nemme. Det der tager længst tid er alt det renden frem og tilbage med plader, fordi der ikke kan være så mange på af gangen.

Rigtig dejlig aften med god mad og hygge!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails