tirsdag den 12. oktober 2010

Spritz småkager - ikke den store succes

Har forsøgt mig med en opskrift fra min bog: Masser af småkager af Jacqueline Bellefontaine

Men har undervejs kun tænkt, den her opskrift forstår jeg ikke :)
Og jeg må indrømme jeg forstår den stadig ikke. Jeg kan sagtens se hvad man skal bruge kagerne til, men ville aldrig skrive en opskrift på den måde.
Her er lige lidt billeder undervejs:

Spritz småkager

Antal: 24-30 stk.
Bagetid: 8-10 minutter

Ingredienser:
125 g blødgjort smør
100 g flormelis
1 æg
½ tsk vanilleessens 
250 g hvedemel
farvede sukkerkrystaller til pynt

1. Varm ovnen op til 200 grader. Smør to bageplader let. (jeg brugte bare bagepapir.)
2. Rør smøret og sukker sammen, til det er lyst og cremet. Pisk æg og vanilleesseens i. Vend melet i. (Sukkeret regner jeg med er flormelisen, der står i ingredienserne. Da jeg skulle røre smøret og sukkeret sammen, blev det til en stor sammenklistret masse, der sad fast inde i piskerisene, og det blev ikke bedre da ægget kom i. Samtidig fandt jeg ud af, jeg ikke havde noget vanilleesseens, så måtte bruge vanillesukker.Da jeg endelig fik det hele fri af piskerisene, blev det en underlig smuldret masse. 
Da melet så skulle vendes i, endte jeg med at give op. Hældte det ellers i lidt efter lidt, men til sidst kunne det ikke engang røres i med en ske. Så brugte igen elpiskeren, hvilket gjorde at dejen endnu engang sad fast inde i piskerisene. Så måtte igen få det fri af piskerisene. - hvis jeg nogensinde skal lave dem igen, så ælter jeg det sammen med hænderne.)  
3. Hvis du bruger en kagesprøjte, så afkæl dejen i ½ time, til den er fast, men ikke hård. Tryk småkagerne ud på pladerne. Hvis ikke du har en kagesprøjte, kan du bruge en sprøjtepose, men så skal dejen ikke afkøles først. (Jeg havde ingen af delene, så det blev en alm. frysepose. Det var ikke til at trykke ud, da dejen ligesom ikke ville sætte sig fast på papiret, men blive i posen. Nu kender jeg ikke så meget til brug af kagesprøjter, men da dejen var ret hård i forvejen, gruer jeg for dem, der afkøler den først - Brug helt klart en kagesprøjte, gerne med figurer
4. Drys farvede sukkerkrystaller over småkagerne, og bag dem i 8-10 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på pladerne i nogle få minutter, før du flytter dem over på en bagerist og lader dem blive helt kolde.
(jeg sprang over sukkerkrystallerne, da jeg ikke havde nogle

Til allersidst vil jeg lige opsummere:
1. Ælt dejen ikke vend melet i eller et piskeris, det fungerer ikke. Så put alle ingredienser i med det samme.
2. Brug en kagesprøjte med figur udtrykkere, eller form selv til eks. snemænd
3. Jeg vil mene denne opskrift er mest til julebag, da dejen ikke smelter, men holder den form den har inden den kommer i ovnen.
4. Hvorfor hulen har de ikke skrevet i opskriften at den netop holder formen og er beregnet til at forme ting i. Der er heller ikke noget billede, så som første forsøg, blev de ikke særlig pæne, samtidig blev kun bunden gylden, resten af kagerne er bare hvide.

Min vurdering: 
Om jeg laver dem igen, hmm kun hvis jeg nogensinde får en kagesprøjte og pludselig kommer i tanke om dem. De smager sådan set ok, men brugte tre gange så lang tid på dem som nødvendigt, fordi opskriften efter min mening var noget rod. Så tror det ikke. 

1 kommentar:

  1. Tror de vil være gode at pynte med MMF... Så måske det er et fremtidigt projekt for os to... ;)

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails