torsdag den 16. december 2010

Endnu en dag i køkkenet.

Igen i dag stod jeg i køkkenet, jeg nåede at lave en portion risengrød mere i går aftes, da jeg meget gerne ville prøve at lave klatkager. Det havde jeg ikke fået siden jeg var lille, og slet ikke lavet, så det måtte afprøves i dag.

Kiggede på forskellige opskrifter, for at hitte ud af hvordan de skulle laves. Der er godt nok mange forskellige måder at gøre det på. Men jeg blandede lidt af dem alle, og gik ud fra denne grundopskrift, jeg biksede sammen og så bare rundede op til så meget risengrød jeg havde.

Jeg lavede lige en portion øllebrød til lillemanden imens, altid godt at have til fryseren, når han nu kun vil have øllebrød til morgenmad.


Min grundopskrift klatkager:
500 g risengrød
2 spsk. mel
2 spsk. sukker
2 æg
1 tsk. vanillesukker

Piskes sammen og steges på panden med stegemargarine.

Rundet op til det risengrød jeg havde:
Denne portion klatkager:
1250 g risengrød
5 spsk. mel
5 spsk. sukker
5 æg
2½ tsk. vanillesukker

De blev bare super gode, mums! Havde glemt klatkager smagte så godt :)

Dejen inden den kom på panden. 

MUMS!

Jeg fik også lige bikset en portion Marcipan specier sammen, opskriften er set hos denne skønne blogger. 
Jeg havde dog ikke noget perlesukker, så brugte bare almindelig sukker, så der var lidt sødt på dem. Jeg kom også til at bruge bagemargarine i stedet for smør, tænkte ikke lige over det, før jeg skulle se hvor mange minutter de skulle have. 
Samtidig fik de kun lige de 12 min. for ellers ville de havde fået alt for meget.
Tror også jeg har gjort lidt anderledes end det var meningen, for penslede dem først med æg og puttede sukker på, da de var skåret ud. Kan ikke lige se om det var sådan det skulle gøres, men de smager godt og det er jo det vigtigste :)
Kan kun anbefale denne opskrift :)Lige et par billeder af alt det færdige!

Nåede også at lave det sidste juleportræt færdig, og måtte også lige hoppe i køkkenet og lave lidt aftensmad, så er godt nok træt lige nu, men vil lige sy arme, ører og hale på mumi :)

Hav en dejlig aften!

1 kommentar:

  1. Ja det er altid godt med øllebrød i fryseren, især når jeg kommer forbi og låner lillemanden og så skal have morgenmad med :-)
    Godt at du fik lavet gode klatkager, men du har altså fået dem hos os efter at du er flyttet hjemmefra, det er bare nogle år siden :-)

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails