torsdag den 28. november 2013

Hjemmesyet kjole - til Linus' barnedåb

I weekenden havde vi barnedåb for lille Linus. En helt igennem hyggelig og lidt speciel dag.

Inden dagen havde jeg med hjælp fra min mor syet denne kjole til mig selv. Da jeg ingen havde, jeg kunne amme i. Samtidig er jeg ikke den store kjolebruger, og syntes det var ærgerligt, hvis kjolen kun kunne bruges den ene dag, så ville ikke ud og købe en, der lige er lavet til at amme i
.

Så med hjælp fra nogle skønne kvinder kom jeg frem til Onion 2012, som egentlig er et mønster til fast stof, jeg har dog valgt at lave den i jersey, netop for ammevenlighedens skyld.

Den blev klippet og syet i str. 44, da alle målene her passede til mig, men vi endte med at sy en del ind, da jeg ikke lige havde taget højde for, hvor meget jersey egentlig giver sig. Den er stadig lidt for stor, men venter med at gøre mere ved den til jeg ikke ammer mere, det er nu meget rart lige at have en kjole, hvis vi nu skal noget.

Mønsteret er utroligt let og meget nybegynder venligt. Dog havde jeg lidt svært ved at hitte ud af hvilken af de tre længder, der kan klippes, der var den til under knæet. Da der uden på kun er illustrationer af kjolerne og dette snød mig, da der ingen model er tegnet med, med kjolerne på. Så efter at have syet og kæmpet med en masse stof, endte vi med at klippe en stor bid af for neden.

Men fin er den, og tror bestemt, jeg vil forsøge mig med en kjole i fast stof en gang.

6 kommentarer:

 1. Den er rigtig fin! Jeg må sige, at jeg synes, at mørkeblå klæder dig rigtigt godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, herhjemme er vi alle rigtig glade for den farve, så den var vi alle sammen, det har vi været både til brylluppet i dec sidste år, til bryllupsfesten i år, og nu til barnedåben. Den eneste der har haft nyt på hver gang, er mig :) det sker ellers aldrig :)

   Slet
 2. Den er altså bare super smuk! Ihh nu får jeg helt blod på tanden til rigtig at begynde at sy til mig selv også... Jeg har også planer om en barnedåbskjole, som jeg selv skal sy og i mandags blev stoffet købt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man vil være sikker på at man får det man vil have, så er det bare med at gå i gang :)
   Glæder mig til at se resultatet :)

   Slet
 3. Den er så flot! Hvor er du dog sej, at du sådan lige syr din egen kjole til barnedåben.

  SvarSlet
  Svar
  1. Går næsten aldrig med kjoler, så ville være sikker på jeg fik en jeg kunne amme i, og en der var mig samtidig. Ellers bliver det altid de halve løsninger, hvor det egentlig ikke er mig sådan helt.

   Slet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails