torsdag den 24. november 2011

Boganmeldelse: Strindbergs Stjerne af Jan Wallentin

Strindbergs Stjerne af Jan Wallentin

Fakta:
Udgivelsesdato: 22. september 2011
Forlag: Gyldendal
Originalsprog: Svensk - Strindbergs stjärna 2010

Hele denne bogs omdrejningspunkt handler om et kors og en stjerne.
Der rejses langt for at opfylde disse to genstandes profetier.

Først findes de dybt nede i jorden i en gammel mineskakt af en amatørdykker, der senere bliver dræbt, og derefter tager de historikeren Don Titelman og hans advokat Eva Strand med højt mod nord.

Denne rejse er en gentagelse af en rejse foretaget i slutningen af det 19. århundrede af fysikeren Nils Strindbjerg og to rejsefæller, der alle 3 døde pga. jagten på disse genstande.

Det er en farefuld færd, hvor Don og Eva konstant er på flugt fra to forskellige broderskaber, der begge ønsker at få fat i genstandene og deres hemmelighed. Denne kamp om genstandene har sine rødder helt tilbage til 2. verdenskrig, og man hører ofte om Dons elskede Bubes pinsler under denne krig. Der beskrives mange detaljerede grusomme handlinger, disse er Bubes erindinger, som hun har fortalt til Don, da han var ganske ung.

Bogen skrives på en måde så man hele tiden er fanget. Bliver Eva og Don opdaget og hvad sker der så? Når de deres mål? Disse tanker meldte sig gentagne gange under min læsning. Dog havde jeg meget svært ved at forstå alle de fysiske og kemiske forklaringer og myter, der ofte bliver fortalt i bogen i henhold til korset og stjernen. Så for mig var selve slutningen lidt kedelig.

Er du til spænding ala Dan Brown og samtidig er god til at forstå myter, troe, fysik og kemi. Så er dette lige bogen for dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails