fredag den 25. maj 2012

Endelig fundet

Da jeg var yngre og boede hjemme så jeg en hel del programmer med Nigella Lawson og var bare vildt fascineret af hendes retter. En ret jeg endte med at afprøve var noget med ærtemos, kan ikke huske præcis hvad der ellers blev lavet til, men har meget længe søgt efter hendes opskrift på ærtemos, da jeg huskede den som rigtig god.

Sjovt at det kan være sådan en lille ting, der kan sætte sig fast og søges efter. Samtidig har jeg ikke en gang overvejet at jeg kunne bruge andres måder at lave ærtemos på, sådan er det vist, når det er noget man har fra man var lille, der har sat sig fast.

Her for ikke så længe tog jeg så chancen igen og søgte endnu engang på ærtemos + Nigella, og den første opskrift der kom frem var denne: Baconstegt laks med ærtemos.

Der var den, den måtte jeg bare prøve!

Det kom der dette resultat ud af:

Kan stadig rigtig godt lide ærtemos, det giver lige det ekstra at tilføje hvidløg og creme fraiche, men baconen gjorde da godt nok udslaget i denne ret. Mums det smager godt. Vi tilføjede også lidt frisk pasta, som jeg endte med at blande meget grundigt sammen med ærtemosen. 

Må sige jeg er positiv over at mit barndomsminde bar noget godt med sig, for har da genfundet en ret her.

Det er ikke sidste gang jeg laver det, og sjovt som jeg altid får brugt laks, når jeg forsøger mig med noget nyt!

Opskriften som jeg lavede den: Baconstegt laks med ærtemos:

1 halv pakke bacon i skiver
Laksefilet med skind - kan også være uden
Salt og peber

500 g grønne frosne ærter
2-3 fed hvidløg
1 spsk creme fraiche
Salt og peber

Frisk pasta

1. Klip baconen i små stykker og steg den på panden - tages efterfølgende af panden uden at fjerne baconfedtet. 
2. Sæt vand til at koge i 2 gryder - en til pasta og en til ærter. 
3. Kom hvidløg i det kogende vand og kog et par minutter
4. Put pastaen i det kogende vand
5. Ærterne tilsættes vandet og hvidløgene og koges ca. 3 minutter - tilsæt salt
6. Steg laksen i 3-4 minutter på hver side.
7. Hæld vandet fra ærterne og hvidløgene og blend med en stavblender - tilsæt creme fraiche, salt og peber
8. Hæld vandet fra pastaen

Anret det hele på en tallerken og voila der er mad!

2 kommentarer:

  1. Hold da op min pige, så er det endelig lykkedes at finde bare en af de opskrifter som vi i så mange år har ledt efter, den håber jeg du en dag inviterer på. jeg må hellee gemme denne udgave. Knuser.

    SvarSlet
  2. MUMS!! Den skal da afprøves i aften! Det lyder super lækkert.

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails