Sjovt at det kan være sådan en lille ting, der kan sætte sig fast og søges efter. Samtidig har jeg ikke en gang overvejet at jeg kunne bruge andres måder at lave ærtemos på, sådan er det vist, når det er noget man har fra man var lille, der har sat sig fast.
Her for ikke så længe tog jeg så chancen igen og søgte endnu engang på ærtemos + Nigella, og den første opskrift der kom frem var denne: Baconstegt laks med ærtemos.
Der var den, den måtte jeg bare prøve!
Det kom der dette resultat ud af:
Kan stadig rigtig godt lide ærtemos, det giver lige det ekstra at tilføje hvidløg og creme fraiche, men baconen gjorde da godt nok udslaget i denne ret. Mums det smager godt. Vi tilføjede også lidt frisk pasta, som jeg endte med at blande meget grundigt sammen med ærtemosen.
Må sige jeg er positiv over at mit barndomsminde bar noget godt med sig, for har da genfundet en ret her.
Det er ikke sidste gang jeg laver det, og sjovt som jeg altid får brugt laks, når jeg forsøger mig med noget nyt!
Opskriften som jeg lavede den: Baconstegt laks med ærtemos:
1 halv pakke bacon i skiver
Laksefilet med skind - kan også være uden
Salt og peber
500 g grønne frosne ærter
2-3 fed hvidløg
1 spsk creme fraiche
Salt og peber
Frisk pasta
1. Klip baconen i små stykker og steg den på panden - tages efterfølgende af panden uden at fjerne baconfedtet.
2. Sæt vand til at koge i 2 gryder - en til pasta og en til ærter.
3. Kom hvidløg i det kogende vand og kog et par minutter
4. Put pastaen i det kogende vand
5. Ærterne tilsættes vandet og hvidløgene og koges ca. 3 minutter - tilsæt salt
6. Steg laksen i 3-4 minutter på hver side.
7. Hæld vandet fra ærterne og hvidløgene og blend med en stavblender - tilsæt creme fraiche, salt og peber
8. Hæld vandet fra pastaen
Anret det hele på en tallerken og voila der er mad!
Hold da op min pige, så er det endelig lykkedes at finde bare en af de opskrifter som vi i så mange år har ledt efter, den håber jeg du en dag inviterer på. jeg må hellee gemme denne udgave. Knuser.
SvarSletMUMS!! Den skal da afprøves i aften! Det lyder super lækkert.
SvarSlet