søndag den 20. maj 2012

Projekt krydderurter og altan :)

Nu er vejret dejligt og vi har jo fået altan, her hvor vi flyttede hen i oktober. Ikke så stor, men den er der, og det er skønt :)

jeg har noget tid gået med ideen om at nu ville jeg så til at have krydderurter, men har bare ikke haft tid og overskud til at realisere det. Men efter et besøg på Falster hvor Milas' oldefar var så sød at sponsorere os en altankasse på hjul - ekstra stor i bredden. Var det jo bare med at komme i gang.

Så da vi var forbi med Milas hos min mor torsdag aften, fik jeg lige en masse fif, udover dem jeg selv lige havde suget til mig til hist og her. Det resulterede samtidig i nogle potter, jordbærstilke, purløg, jord, legasten og en haveskovl. Noget af det kun til låns, så den smule jord og legasten, der er tilbage ryger lige retur, sammen med et tak for lån af skovl. Skønt lige at kunne låne, for vi har alligevel ikke rigtig nogle steder det kan stå til vi får brug for det næste år.

Da vi kom hjem godt trætte ved 23 tiden torsdag aften stod jeg så ellers lige i køkkenet og plantede jordbær og purløg, så de ikke skulle tørre alt for meget ud, der efter gik jeg i seng med ro i sindet og vished om at jeg havde gjort det godt som start på krydderurte projektet.


Derefter var det på den igen fredag aften, hvor der blev sået basilikum og persille til spiring i vindueskarmen i køkkenet. Håber de vil spire og så bliver de plantet ud i altankassen. Samtidig såede jeg lige lidt radisefrø, jeg havde fået med hjem fra min mor, som et forsøg. Så nu står de fint og hygger sig, og forhåbentlig spirer:

Lørdag var vi lige et smut ind i den store by Odense. Vi havde lige 1 time inden den film, vi skulle se i biffen begyndte. Så der blev handlet plastik underskåle, gødning, grillstarter, grillkul og tændblokke. Vi nåede også lige hurtigt ind i IKEA, vi kunne dog ikke lige nå at få alt det med os vi mangler, men nåede dog alligevel lige at hente det smarte klaphavebord de har. Så det kom med hjem. Resten kan sagtens vente.

I dag har vi så været i plantecentret på Tåsinge efter de krydderurter, jeg ikke kunne få i Bilka - Rosmarin, Timian og Salvie, og så var jeg desuden så heldig at blive ejer af en lille haveskovl, så nu skal jeg ikke lige låne den næste gang :)

Vi har efterfølgende knoklet med Milas' værelse og med oprydning på altanen. Rasmus fjernede edderkoppespind for det sidste årti, mindst, fra altanen, så bord og krydderurter kunne komme op. Vi mangler lige lidt på lillemandens værelse, men projekt krydderurter og altan er nu officielt skudt i gang, se hvor fint det er blevet :) Rasmus har lige været fotograf og lavet panoramabillede, så altanen buer altså ikke lige i virkeligheden, det er bare så det hele kunne blive vist sammen :)4 kommentarer:

 1. Hvor ser det godt ud ;-) så kan sommeren godt komme an...ren altanhygge

  SvarSlet
 2. hvor dejligt. Jeg har nogle krukker jeg har tænkt sku være til krydderurter, men ved ikke hvor god jeg er til at bruge dem

  Dejlig altan god plads til hygge

  SvarSlet
 3. Det er bare så skønt med altan, vi har allerede grillet to gange, det er bare så skønt, og dejligt med krydderurter lige ved hånden, nyder det big time :)

  Laj >> får heller ikke brugt dem så meget som jeg gerne ville, da det i hverdagene ikke er mig der laver mad, men synes det er en super skøn duft at komme ud til :)

  KH Micha

  SvarSlet
 4. Amazing View af altaner

  Tak til deling!

  SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails