tirsdag den 15. maj 2012

Macarons mums

Jeg havde jo været så heldig at få mandelmel af Dr. Oetker og min svigermor, så da vi skulle lave hyggeaften med min søster og svoger, var det oplagt at vi skulle forsøge os med macarons.


Den bog jeg havde købt til min søster, skyndte jeg mig også at købe til mig selv, og den kan varmt anbefales. Der er bare så god en vejledning foran. Man skal dog bare lige huske at læse den, det var jeg glad for min søster havde haha :) Den koster kun 50 kr. i bøger og papir, hvor jeg arbejder, så det er jo ikke en herregård :)


Nå men vi gik i gang. Det tager lidt tid, mest fordi mandelmelet skal hakkes finere end det allerede er, og så skal ingredienserne sigtes ned i en skål. Selv om mandelmelet er blendet endnu finere, er der alligevel en hel del der ikke kan sigtes. Men måske det går bedre næste gang, det var jo vores første forsøg.

Vi forsøgte os med Chokolademacarons fra side 16, og de kan varmt anbefales.
De smagte bare så godt. Vi kom dog til at lave bundene lidt for store, så der blev ikke lige 16 stk. Men sådan kan det gå.

Min søster havde taget sin tyller med og må sige det er meget nemmere end med en frysepose med hul i. Må vist snart se at få fundet min egen frem, aner ikke hvor den er, har stadig ikke helt styr på, hvor alle mine ting er efter flytningen, trods det er over ½ år siden :)

Der er dog et par ting, der er meget vigtige at huske på, når man laver macarins - hav tålmodighed, og stil pladerne i en højde, hvor en 2 årigs små pilfingre ikke kan nå, for det var da ellers meget spændende :)

De smagte bare skønt. Vi spiste dem med is til, mest for Milas' skyld, hvis han nu ikke brød sig om dem. Men da det var chokolademacarons gav vanilleisen en rigtig god kontrast til chokoladen, da den var meget kraftig - lige som jeg kan lide!

Det er ikke sidste gang, der bliver lavet macarons herhjemme :)

2 kommentarer:

  1. Uhmm - det lyder lækkert:-)

    SvarSlet
  2. Hvor ser de bare fine ud!!
    Sidst jeg forsøgte mig blev de lige til skraldespanden, kagedelen smagte fint men var pivskæve og creme fra alt for tynd :(
    Men jeg havde heller ikke den bog, kun en opskrift fra KULØR :)

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails