onsdag den 7. november 2012

Måske en julegaveide? SOS børnebyerne


Har fået tilbudt at afprøve et fadderskab for et barn i SOS børnebyerne. Jeg har før hørt om dette projekt, men har aldrig vidst om det var den rette måde at støtte for mig. Så når nu jeg har fået tilbudt det, ja så skal det da prøves.

Jeg går meget ind for at hjælpe hvor jeg kan, men samtidig vil jeg også gerne være sikker på, at jeg føler det er den rette måde. Hvis det bare ender med at give penge ud til højre og venstre uden reelt at høre at de bliver brugt til noget godt, så dur det bare ikke for mig.

Med dette projekt hører man lidt om det barn man er fadder for, det synes jeg er en rigtig fin måde at vise at ens hjælp gør en forskel.

Om det er årets julegaveide, det ved jeg ikke, men det giver jo altid en god følelse at hjælpe andre.


Kunne du være interesseret i at se om det var noget for dig, så har du nu mulighed for. Skriv en kommentar under dette indlæg og jeg vil d. 14. november trække, hvem der får mulighed for at prøve at blive fadder for et barn i afrika i et år. 


Det der rører mig ved projektet:
SOS børnebyerne er bygget som små samfund, hvor der er en samling huse, i hvert hus er der så en "mor" som hjælper børnene, trøster dem og hjælper dem videre i livet. Så de forældreløse børn ikke er helt alene i denne store verden.

At denne kvinde vier sit liv til at hjælpe forældreløse børn, synes jeg er helt fantastisk. Hun vil aldrig have et andet liv ved siden af, for når hun har valgt dette, så er hun mor for de børn, der gennem livet strømmer igennem hendes hus. På denne måde  får hun et liv fyldt med glæde og børn, et liv hun måske ikke ellers ville havde haft mulighed for ellers. Så hun hjælper nogle børn og samtidig får hun selv nogle børn. Kan ikke andet end tænke at et sådan hjem, må være fyldt med kærlighed og det må være fantastisk for denne kvinde at kunne gøre en forskel.


Selve beskrivelsen af konceptet synes jeg at de selv forklarer meget bedre end jeg, så den får i her:

Alle børn har brug for en familie. Det bedste for ethvert barn er umiddelbart at vokse op hos sin biologiske familie. Desværre er det en utopisk drøm for rigtig mange børn rundt om i verden; og i særdeleshed i Afrika. Måske er far og mor drevet på flugt, døde af AIDS eller rejst til en større by for at finde arbejde i kampen for at overleve. Uanset hvad grunden er, betaler børnene samme høje pris – de fleste er truet på livet, og de mangler ud over mad  og et hjem også det mest base for os alle; et sted at blive hørt, set og holdt af.  

Nogle børn må vokse op alene, og måske ligefrem overtage ansvaret for små søskende. Andre bor på overfyldte børnehjem med få ansatte og meget lidt overskud til omsorg. Og så er der SOS Børnebyerne…

I en SOS-børneby bor forældreløse og udsatte børn sammen med deres nye familie og sammen med en SOS-mor, der har viet sit liv til børnene. Hun erstatter på sin vis en ”rigtig” mor, og er et godt alternativ, når der skal holdes af og holdes om.


SOS-moderen er der for barnet. Hun giver barnet kærlighed, respekt, tryghed, opmuntring og omsorg. Hver dag. Hun er SOS-familiens omdrejningspunkt. Hun sørger for at børnene får en god opdragelse og hjælper dem i rette retning.

SOS-moderen er den trygge base for børnene. Som i de fleste familier holder børnene kontakten med deres mor og søskende hele livet. 

8 kommentarer:

 1. Jeg vil rigtig gerne være med, min mor var var fadder for en, dengang jeg boede hjemme, og har længe gået og overvejet at blive det. :)

  elskershopping.blogspot.com

  millamusen@jubii.dk

  SvarSlet
 2. Det er da bare en sej giveaway:-) jeg har stor tillid til sos-børnebyerne som organisation, og jeg synes konceptet er fantastisk. Mine forældre har i mange år været fadder for en pige i litauen, men jeg har aldrig selv fået meldt mig - sølle! Men nu er chancen der for at komme i gang, jeg håber jeg vinder:-)
  Hilsen Karen
  Kme.nielsen(snabela)gmail.com

  SvarSlet
 3. Deltager hellere end gerne i så skønt et projekt :)

  Mette_vindfeld@msn.com

  SvarSlet
 4. Hejsa,
  Har prøvet at sende en mail til dig flere gange uden held. Vil rigtig gerne have et portræt tegning af min datter. Måske du kunne sende en mail til mig?
  Lykkehot@ofir.dk

  Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke
   Det er da underligt, du har husket at flytte () om @ i min mail?
   Nå men sender dig en mail i stedet, så må vi se om jeg kan det :)
   KH Micha

   Slet
 5. Micha - sikke en dejlig give away. Har flere gange tænkt at få et sponsorbarn, men har aldrig fået det gjort hvis jeg vinde rher - vil jeg føre det videre.

  SvarSlet
 6. Vi vil rigtig gerne vinde et sponsorbarn, og tage os godt af det :-)

  Kristina-melika@hotmail.com

  SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails