lørdag den 25. september 2010

En tur på skadestuen og Svensk pølseret

Sikke en dag den har bare været noget rigtig rod. Jeg har brugt det meste af dagen på at køre frem og tilbage mellem skadestuen hos min forlovede og en grædefærdig lillemand hjemme med oldemor.
Slutresultat: 
1. en meget pylret lillemand, der ikke ville have mor og far gik ud af stuen
2. en forlovede der fik lov først at få at vide at Nyk F. skadestue var lukket, da vi ringede til lægevagten, fik en tid hos lægevagten i Nyk F. blev sendt ned på skadestuen, hvor der blev ventet 3½ time før de fandt ud af han skulle på røntgen. Flot siger jeg bare, det kunne selv jeg se. Han sidder nu herhjemme efter ca. 5½ time på sygehuset med armen i slynge og en brækket knogle i højre hånd. 
3. en rigtig rigtig øv dag. 

Den sluttede vi så lige af med en hurtig omgang
Svensk Pølseret 
til mor, far, oldemor og smagsprøver til lillemanden, det kunne han godt lide, han elsker pølser.

ca. 1 kg. kartofler
10 pølser
3 tsk. paprika
ca. 3 dl mælk eller mere (minimælk)
½ dåse dobbelt koncentreret tomatpurre fra Aldi
Ketchup
Salt og peber


Kartoflerne skrælles, skæres i små stykker og koges. Pølserne svitses i en gryde med lidt smør/olie. Skru ned for varmen og tilføj paprika, som svitses med. Tilsæt kartoflerne, tomatpurréen og mælken, evt. lidt ketchup (alt efter tomatsmag). Bland det hele og lad det småsimre ca. ½ times tid (Her var det ca. et kvarters tid, da væden næsten var væk der). Rør en gang imellem. Smag til med salt og peber.

Opskriften er blevet til efter kig på forskellige opskrifter, og så har jeg lavet den som jeg syntes. Man kan evt. tilføje løg, som svitses i starten inden pølserne tilføjes, hvis man har lyst.

Vores vurdering: Smagte super godt. Jeg havde dog puttet lidt for mange pølser i i forhold til kartofler. Hurtig og nem ret, der ikke kræver en masse.

4 kommentarer:

 1. Det lyder da som en rigtig træls oplevelse på skadestuen og ØV med en brækket hånd til din mand!!!
  Svensk Pølseret er en fantastisk ret og er én af top-favoritterne herhjemme - det er dog KUN mig der synes at der skal være flest kartofler i retten, de andre spiser helst pølserne, for som de siger: Det er jo en PØLSEret!!! :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 2. Hold da op noget rod, men det er typisk for vagtlæger efterhåneden tror jeg, de aner ikke en dyt op noget Øv. Det har jeg også hørt om herovre, det er bare så træls.
  Men hvad har den stakkel dog lavet, siden han er kommet så galt afsted????
  Men godt at olde har kunnet tage lillmanden.
  Knus og kram til jer alle herfra.

  SvarSlet
 3. Øv for en dag, sikker på i morgen bliver meget bedre:-)
  Svensk pølseret lyder godt, det tror jeg snart vi også skal have:-)

  SvarSlet
 4. Sikke dog en rodet lørdag - æv æv med Rasmus's hånd. Skønt med Milas's dejlige Oldemor, der kunne træde til, når nu vi har sådan et langsommeligt og dårligt fungerende sygehusvæsen. Æv æv. Svensk pølseret er "mums" - jeg er også mest vild med kartoflerne. Nyd søndagen - heldigvis er vi sådan indrettet at vi hurtigt glemmer en øv dag - god weekend kæreste Michelle - hils dine vidunderlige "mænner" - Varme kram fra Sus

  SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails