tirsdag den 25. oktober 2011

Boganmeldelse: Et helt nyt liv af Lisa Genova


Et helt nyt liv af Lisa Genova

Sarah, hendes mand og deres tre børn lever det travle liv, med gang i karrieren og altid fart over feltet. Der er ikke meget tid til andet end at arbejde og uden deres stabile barnepige ville de ikke kunne få hverdagen til at hænge sammen.

Men så sker uheldet. I et kort sekund holder Sarah ikke øje med vejen og i næste øjeblik vågner Sarah på hospitalet til et helt nyt liv. Sarah kan ikke længere se og forstå hvad der er til venstre for hende. Dette forandrer deres hverdag totalt og får hende til at se meget anderledes på livet.

Denne bog er meget gribende og jeg havde utroligt svært ved at slippe den. Jeg læste den stort set ud i et stræk. Oplevelsen og erkendelsen for Sarah griber en og får en til at tænke at der måske er andet der er vigtigere i livet, end karriere, stort hus og biler. Man bliver fanget af hendes hjælpeløshed og fortvivlelse i de øjeblikke, hvor hun erkender at der er noget hun har glemt, netop fordi hun ikke ved at det er der. Samtidig oplever man konkurrencemennesket som Sarah også er, ved at hun trods modgang formår at se positivt på tilværelsen og kæmpe.

Ind imellem foregår fortællingen om Sarah og hendes mors dårlige forhold, som bliver vendt totalt på hovedet, da moren endelig forstår og nærmest gør krav på at hjælpe Sarah, trods stor modvilje fra Sarahs side.

Mens Sarah er på hospitalet, får sønnen Charlie konstateret ADHD. Efter udskrivelsen beskrives deres fælles kamp med løsninger på de daglige gøremål der er nemme for andre, men som giver dem store problemer i hverdagen. Sarah hjælper Charlie, men Charlie hjælper så absolut også sin mor. Dette specielle ”mor/barn” forhold er med til at skærpe fokus på kampen for en normal tilværelse.

Jeg kan kun sige – læs den, den er virkelig god. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails