torsdag den 27. oktober 2011

Det endegyldige bevis

jeg kan bare ikke bage rugbrød:

1 stk. lille stenhårdt og tungt rugbrød max. 20 cm langt. 

Fatter simpelthen ikke hvad jeg gør galt. Kan dog regne ud der er sket et eller andet med gærdet denne gang, men hvad aner jeg ikke. Har brugt lunket vand, som der står i opskriften, så forstår det virkelig ikke.

Denne gang har jeg brugt opskriften fra Krudtugler og Kanelsnegle - s. 20 Minirugbrød.
Det var meningen, der skulle blive 12 minirugbrød ud af denne klump, hvordan fatter jeg virkelig ikke.

Vil så gerne kunne bage et godt rugbrød, men med 3. mislykkede forsøg, så tror jeg aldrig det bliver til noget, men dette var nu det mest kiksede af dem alle. 

Hjælp folkens - har i en opskrift jeg ikke kan kikse, så modtager jeg meget gerne :)

3 kommentarer:

  1. Ohh hvor jeg kender det! Jeg er altså også en dør til at bage rugbrød! Jeg har dog ikke givet op endnu og synes også bare du skal kæmpe videre, vi SKAL lære det!
    Tænker måske om du har puttet salt i gæropløsningen før du har puttet lidt mel i? det kan nemlig smadre gærcellerne, hvis du putter salt i først...
    Jeg har desværre ikke nogen gode opskrifter til dig, men måske man skulle prøve at dyrke en surdej og se om det hjælper på ens egenskaber som rugbrødsbager... Rigtig god jagt på det perfekte rugbrød :D

    SvarSlet
  2. Surdej, Micha!
    (Skal nok prøve at være mere informativ, når jeg ikke har en sovende baby på maven.)

    SvarSlet
  3. Hej

    Prøv denne opskrift

    2 Hvidtøl
    50 g Gær
    550 g Rugmel
    400 g Hvedemel
    1 tsk. salt
    1 spske brun farin
    evt. kanel 1-2 tske

    hvidtøl (lun) blandes med gær, Brun farin, salt,evt kanel.
    Rugmel rørs i og derefter hvedemel.
    Dette rørs i 10 min.med dej kroge, for at få noget luft i.
    Hæver lunt i 1 time, deles evt. til 2 forme (jeg bruger 2 silikone forme)
    Efter hæver 30 minuter (Begge hævninger kan forlænges med 50 %)
    Læg staniol over brødet før det sættes i ovnen ved 180 grader (varmluft) 200 grader ved alm. ovn.
    Bages 50-60 minuter.
    Tages ud og dækkes med klæde i ca 10 min. slå derefter brødet ud og puttes i plastik pose(r) dækkes med klæde og køler helt ned.
    Dette brød kan holde sig i stue temp. i 8-14 dage.
    God fornøjelse

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails