lørdag den 29. oktober 2011

Rødbedemuffins

jep i læste rigtigt - 35 stk. rødbedemuffins, der bare smager så super godt.

Fik Spis bedre ind af døren og faldt over deres opskrift på rødbedemuffins med hasselnødder på side 52 og tænkte at de måtte altså bare afprøves. Ikke mindst fordi jeg havde rødbeder liggende samt noget A38, der lige kunne bruges i stedet for at det ville ende med at jeg stod og smed begge dele ud.

Under hele kokkereringen var jeg meget skeptisk, men da de først var færdige, var der ingen tvivl - utrolig lækre muffins med gennemtrængende smag af nødder og kanel. Fik helt julefornemmelser :) Lavede faktisk dobbelt portion trods min skepsis.

Vi smagte dem herhjemme kort efter de var kommet ud af ovnen, da vi ikke rigtig var helt sikre på det med smagen, så jeg har derfor ikke afprøvet toppingen, da jeg efter smagsprøve og godkendelse smed hele molevitten i fryseren. Så har vi, til når vi lige synes.


Rødbedemuffins med hasselnødder fra Spis Bedre nr. 11, november 2011

1½ dl raps- eller majsolie (jeg brugte rapsolie)
2 æg
2 store rødbeder (ca. 200 g)
2 dl hasselnødder (120 g)
3½ dl hvedemel (210 g)
2½ dl brun farin
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
1½ tsk. brunkagekrydderi - brunkagekrydderi: 1½ tsk. stødt kanel, 2½ tsk. stødt kardemomme og ½ tsk. stødt nelliker (jeg havde ingen kardemomme, så brugte 1 tsk. nelliker og 2 tsk. kanel til en dobbelt portion)
1 dl ymer (jeg brugte A38)

1. Sæt ovnen på 175 grader
2. Pisk olie og æg sammen i en stor skål
3. skræl rødbederne, og riv dem fint. Tilsæt dem.
4. Hak hasselnødderne groft. Bland dem med mel, brun farin, natron, vaniljesukker, salt og brunkagekrydderi i en skål.
5. Tilsæt den tørre blanding og ymeren til æggemassen. Rør til en glat masse.
6. Fordel i 12 muffinsforme eller i en muffinsplade. Bag midt i ovnen i 25-30 min. Lad afkøle.

Har ikke prøvet at lave denne glasur:
Appelsinglasur
1 usprøjtet appelsin
100 g friskost fx Philadelphia
3 dl flormelis (150 g)
12 hasselnødder (gerne ristet)

Vask appelsinerne, og riv skallen fint. Pisk friskost, flormelis og appelsinskal sammen til en glat creme. Smør cremen over muffinsne. Top med hele hasselnødder

1 kommentar:

  1. Dejligt at høre de blev gode!
    Tror altså den topping/glasur bliver god til :D

    SvarSlet

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails