lørdag den 15. oktober 2011

Spaghetti med kødboller

Efter at vi forrige fredag gjorde en masse oksekød klar til aftensmad i form af græskebøffer, burgerbøffer, kødboller og oksekødspakker. Har vi i den sidste uges tid brugt lidt af det.

De græske bøffer blev super gode, mums og slet ikke spor tørre. Bryder mig normalt ikke om bøffer, da jeg altid synes de bliver alt for tørre, men de her kan varmt anbefales. Se mit indlæg om dem her.





Torsdag blev der brugt lidt kødboller fra fryseren til at lave:
Spaghetti med kødboller:
Kødboller: 
450 g hakket oksekød
1 æg
2 fed hvidløg (jeg bruger kun 1 fed hvidløg)
1 lille hakket løg
1 spsk. rasp
salt og peber.


Alle ingredienser til kødbollerne blandes sammen og farsen formes til små boller. De bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Jeg tilsatte ingredienserne på slum, da jeg brugte dobbelt så meget kød ca. for at lave en ordentlig portion til fryseren. 


Tomatsovs: 
2 dåser hakkede tomater
2 fed hvidløg (jeg bruger kun 1 fed hvidløg)
½ dl mælk
1 løg salt og peber
lidt oregano

De hakkede tomater blendes og mælk, hvidløg, oregano tilføjes. Smages til med salt og peber.

Kog spaghettien og kom tomatsovsen og kødbollerne over.


Da kødbollerne var lavet på forhånd tog det kun den tid spaghettien skulle koge at lave mad den aften. Rigtig dejligt når man har travlt eller er sent hjemme.

1 kommentar:

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails