tirsdag den 6. december 2011

Boganmeldelse: Sort hvid af Liza Marklund

Sort hvid af Liza Marklund

Fakta:
Udgivelsesdato: 11. november 2011
Forlag: Rosinante
Originalsprog: Svensk - Du gamla, du fria


Efter en ung mor bliver fundet død bag en børnehave, er Annika sikker på at der er en seriemorder på spil. Desværre når Annika ikke videre med sine spekulationer, da hendes mand bliver kidnappet af terrorister på en tur til Nairobi for sit arbejde. Annikas verden går i stå.

Selve bogens omdrejningspunkt er kidnapningen af Thomas – Annikas mand. Mordet på den unge mor kører svagt i baggrunden, mens vi læser om selve forhandlingerne og Thomas’ oplevelser under kidnapningen.

Bogen er velskrevet og virker som en reel beskrivelse af hvordan en kidnapningssag i udlandet kan foregå, dog havde jeg umiddelbart regnet med at man hørte mere om sagen med den unge mor, men den bliver overladt til hendes kollegaer og kører på meget lavt blus bag kidnapningen. Forståeligt nok, da Annika som person, har mere end rigeligt med at holde sammen på familien, mens kidnapningssagen kører.  Dog hører man klart Annikas mening om mordet, og hun er ikke helt enig i sine kollegaers fremførelse af sagen.

For mig er denne bog ikke det jeg forventer af en krimi, selve starten giver en forventning om en typisk krimi med et drab og en opklaring, men det bliver hurtigt ladt i baggrunden for kidnapningen af Thomas og denne terrorhandling.

Så jeg var lidt skuffet over bogen, men efter at havde tænkt over den noget tid, synes jeg umiddelbart den er rigtig god, hvis ens forventning ved at læse bagsiden, når hen til det rigtige scenarie, altså kidnapningen og ikke som jeg, der var helt sikker på at Annika sagtens kunne klare både mordet og kidnapningen, så jeg forventede noget mere almindelig krimi ind over.

Mange af hovedelementerne ligger på det følelsesmæssige og personlige, og får en til at tænke på hvordan man selv ville reagerer i en lignende situation. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en hilsen, er dejligt at vide nogle lige kigger ind :)

Related Posts with Thumbnails